V novom videorecepte som pripravil ajvar tak ako sa robí na balkáne, ale radím vám pripraviť si ho viac do zásoby, pretože sa zje naozaj rýchlejšie ako si myslíš:)
POTREBUJEŠ
baklažány
červené papriky
slnečnicový olej
ocot
cukor
sol
POSTUP
na rozpálenom grile spečiem papriku a baklažán
keď su opečené do čierna dám ich do nádoby a zakryjem, aby neunikala para
po pár minútach sa zelenina sparí a pôjde lahko ošúpať
baklažán vydlabem pomocou lyžice a papriky očistím od šupky a semien
dužinu zo zeleniny pomelem v mlynčeku
v hrnci si zohrejem olej a pridám pomletú zmes
dochutím octom, solou, cukrom a povarím aspoň hodinu kým sa zmes nezahustí a neprepojí
naplním do sklenených nádob a sterilizujem
V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk
V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme
Commentaires