Cesto na langoše je najlepšie pripraviť deň až dva dopredu. V chladničke vydrží pár dní a bude ešte lepšie ako za čerstva. Tí ktorí už poznajú kvások, vedia ako na to, ostatní to budú museť dohnať a naučiť sa ako sa sním pracuje. Prípadne mozeš použiť aj klasické kvasnice.
POTREBUJEŠ
/cca 8 langošov/
3 lyžice kvásku
300g múka hladká - ja používam špaldovú a bielu v rôznom pomere 3 lyžice bieleho jogurtu 1 v šupke uvarený zemiak
pol pohára vody - pomer vody záleží od múky - lepšie pridávať postupne, aby sa cesto moc nelepilo
sol
slnečnicový olej
cesnak rozotretý so solou v oleji
biely jogurt alebo kečup
strúhaný tvrdý syr
POSTUP
večer si pripravím cestopripravený kvások zmiešam s múkou a v šupke uvareným ošúpaným a roztlačeným zemiakom
pridám biely jogurt a vodu a zamiešam
keď sa cesto moc lepí pridám ešte múku
vypracujem pružné cesto ktoré nechám kysnúť celú noc
ráno cesto znova prepracujem a odložím do chladničky. Tam vydrží do obeda alebo ďalších pár dní a bude sa sním lepšie pracovať.
pred pečením poriadne rozohrejem slnečnicový alebo iný rastlinný olej
poriadne poolejujem pracovnú dosku, odoberiem kúsok cesta a rukami natiahnem na tenkú placku
opatrne preložím do rozohriateho oleja a s každej strany vysmažím do bledohneda- trvá to iba pár sekúndvysmažený nechám odkvapkať v sytku alebo na papierovom obrúsku
podávam s cesnakom rozotreným so solou v oleji a troche vody, jogurtom a strúhaným syrom alebo kečupom
V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk
V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme
コメント