To čo treba teraz určite robiť je podporovať malé obchodíky a stánky s potravinami. V čase môjho detstva sa chodilo nakupovať do malých potravín a veľké boli iba jedny na celom sídlisku. V malých bio obchodíkoch kúpiš tie najlepšie potraviny a dnes by som vás chcel inspirovať touto výbornou japonskou polievkou z fermentovanej sóje. Stačí si zakúpiť správny druh bledej Miso pasty a mat po ruke kvalitný zeleninový vývar.
POTREBUJEŠ:
pol litra- zeleninový vývar
2 polievkové lyžice (pl.) bledá miso pasta
2 pl. sójová omáčka
kúsok riasy kombu
4 ks sitake hríby čerstvé alebo sušené
riasa wakame
1 ks jarná cibuľka
kúsok bieleho tofu
sezam na dozdobenie
Zohrejem zeleninový vývar a nechám chvíľu povariť s riasou kombu a hríbami shitake. / sušené predtým nechám pár minút namočene v horúcej vode/. Krátko povarím asi 10 minút a dochutím sójovou omáčkou. Zatiaľ namočím riasu wakame do studenej vody. Vypnem a pridám pastu miso, ktorú zvlášť rozmiešam v malej miske s trochou teplého vývaru a nalejem späť. Tofu nakrájam na malé kocky, jarne cibuľku na malé kúsky. Zlejem riasu wakame a nakrájam hríby shitake. Do misky nalejem teplú miso polievku, pridám tofu, jarnú cibuľku a dozdobím sezamom. Dobrú chuť 🌱
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
Comments