Priprav si pizzu akú len chceš, môžeš použiť všetko čo máš rád no moja najoblúbenejšia je Pizza Margerita s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.
POTREBUJEŠ
Cesto
4 šálky hladkej múky
droždie
pol šálky vody /záleží od vela okolností, takže je dobré nájsť si svoj pomer/
cukor
sol
Omáčka z čerstvých paradajok
paradajky - najlepšie v sezóne velké vinohradnícke, ale môžeš použiť aj paradajkovú konzervu
olivový olej
cesnak
olivový olej
sol
ml. čierne korenie
cukor
čerstvá bazalka
Na obloženie
mozzarella
čerstvá bazalka
POSTUP
Cesto
hladkú bielu múku, droždie a vodu zmiešam v mise a aktivujem kvasnice
posolím a prilejem zbytok vody
najskôr varechou neskôr rukami vypracujem cesto
par minút ho prehnetiem na pomúčenej doske a vypracujem jemné a pružné cesto
cesto nechám vykysnúť minimálne jednu hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem
nakysnuté cesto znova prehnetiem a postláčam aby som z neho vytlačil vzduch a nachystám na druhé kysnutie
rozdelíme na 4 kúsky , ktoré nechám opäť nakysnúť pod utierkou
Omáčka z čerstvých paradajok
odstránim z paradajok šupku a nakrájam na menšie kúsky
očistím cesnak a prekrojím ho na polovicu
paradajky podusíme s cesnakom na rozohriatom oleji
dochutím solou, ml. č. korením, štipkou cukru a čerstvou bazalkou
nechám povariť kým nieje omáčka hustá a nevyvarí sa skoro všetka tekutina
Pizza
nakysnuté bochníky rozválam na tenko
potriem poriadne paradajkovým základom
natrhám kúsky mozzarely a pokvapkám olivovým olejom
upečem v čo najviac rozohriatej trúbe, peci alebo na grile :)
Vyskúšaj aj obloženie z paradajok, grilovanej tekvice hokaido a čily papričky!!!
V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk
V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme
Comments