osť oblkkkk
Tieto polievky sme si doma poslednú dobu dosť obľúbili a k novým receptom ma inšpirovali práve tieto výborné šošovicové a hráškové tempehy, ktoré doplnia dobrú polievku o zdravé bielkoviny a vďaka tomu zdravo zasýti. Nájdeš ich spolu s ďalšími kvalitnými surovinami na stránke www.wildandcoco.sk
Pri použití kódu LASKAMIER dostanete 10% zľavu.
3 mrkvy, malú cuketu, kúsok feniklu, 1 zemiak- zelenina je voľitelná a dá sa použiť rôzna,sezónna, ale je dobré použiť nejaký druh s výraznou chuťou- ako mrkva a fenikel spolu s nejakým krémovým druhom-ako je zemiak alebo cukina.
2 lyžičky- mletá udená paprika a kurkuma
koriandrové listy
plechovka kokosového mlieka
kokosový olej
soľ, cukor a čierne mleté korenie podľa chuti
2 lyžice sojová omáčka
tempeh
klíčky alebo mikrozelenina, volitelne- čili paprička a citrón.
POSTUP
V hrnci zohrejem kokosový olej a postupne pridávam očistenú zeleninu nakrájanú na rovnaké kúsky. Osolím a okorením a opekám asi 3 minúty. Pridám kurkumu a papriku a po 10 sekundách miešania zalejem vodou asi toľko aby bola zelenina zakrytá.
Prikryté nechám variť asi 8- 10 minút. Pridám kokosové mlieko, dochutím soľou a cukrom a odokryté povarím ešte asi 10- 15 minút.
Tempeh nakrájam na rovnaké plátky a opečiem ich na strednej teplote z oboch strán. Osolím, okorením a na záver na panvici dochutím sójovou omáčkou. Nakrájam na menšie kúsky.
Hotovú polievku dochutím kvapkou citróna, dozdobím čerstvým koriandrom, mikrozeleninou a tempehom. Posypem trochou sušenej čili papričky.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme.
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
Trné šošovicové a hráškové tempehy, ktoré doplnia é bielkoviny a vďaka tomu zdravo zasýti. Nájdeš ickkkkh spolu s ďal
POSTUPšími kvalitnými surovinami na na českej stránke. s ďalšími kvalitným na českej stránke.
Comments