Polievka, ktorá je hlavným jedlom, plná výborných surovín farieb a vôni.
POTREBUJEŠ
tofu
shitake
brokolica
kapusta Pak choi
sójová omáčka
sezamový olej
sezam
med
por
mrkva
cukina
citrónová tráva
koriandrová vňať
cestoviny udon
čili papričky
zázvor
sol
POSTUP
ako prvé si spravím rýchlu marinádu na tofu
nakrájam na menšie kocky
dochutím sójovou omáčkou, soľou, medom a sezamovým olejom
zamiešam a nechám odpočívať
teraz sa môžem pustiť do vývaru
použijem zeleninový vyvar, ako nato som ti ukázal už minule
teraz ho dochutím, aby získal ázijskú chuť a vôňu
očistíme si zázvor, cesnak, nachystáme koriandrové stonky a citrónovú trávu
hodíme do vývaru a pridáme sójovú omáčku a soľ
necháme variť asi 20 minút
pripravím si zeleninu - zmes použi rôzne druhy ja ti ukážem moju obľúbenú kombináciu
očistím mrkvu a nakrájam na tenké kolieska
cukinu nakrájam na pásiky, por na kolieska, hríby na menšie kúsky /sušené treba namočiť na par minút do horúcej vody/ brokolicu rozdelím na menšie ružičky a kapustu pák, čo i prekrojím na menšie sústa
čili papričky nakrájam na malé kolieska a nachystám lístočky koriandru
ako prvé opečiem tofu
rozohrejem panvicu a prudko opečiem, kým nedostane peknú farbu, potom prisypem sezamové semiačka a odložím
na tej istej panvici zohrejem sezamový olej a opečiem zeleninu - mrkvu, shitake hríby, por, cukiny - na záver pridám brokolicu a Pak choi, posolím a dochutím sójovou omáčkou
keď je zelenina mäkká, ale nie rozvarená, pridám tofu a zalejem precedeným vývarom
keď je zelenina mäkká, ale nie rozvarená, pridám tofu a zalejem precedeným vývarom
prehrejem a pridám cestoviny udon
naložím na tanier kopu zeleniny s tofu a zalejem výborným ochuteným vývarom dochutím koriandrovými lístkami a čili
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
Comments