dva hrnčeky varenej alebo dusenej ryže
lyžica kokosového oleja
polka cibule
2 hrste alebo 200 gramov hlivy ustricovej
1 stredne velká mrkva
3-4 lyžice sójová omáčka
lyžica sezamových semienok /volitelné/
1 lyžica agáve sirupu alebo trocha cukru a soľ na dochutenie
Volitelné: na dozdobenie čerstvý koriander, citrón a jarná cibuľka
POSTUP
Na začiatok si pripravím ryžu /recept ako ryžu robím ja najdeš TU, alebo použijem ryžu, ktorá mi ostala z iného jedla. Na panvici rozohrejem kokosový olej a pridám natrhanú hlivu, cibulu nakrájanú na mesiačiky a mrkvu nakrájanú na plátky. Posolím a prudko opekám, kým nieje zelenina mäkká, ale nie prevarená. Potom pridám sezamové semiačka, 2 lyžice sójovej omáčky a sirup agáve. Pridám ryžu a necham ešte 3- 5 minút opekať. Dochutím zbytkom sójovej omáčky, citrónom, koriandrom a nakrájanou jarnou cibuľkou.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Comments